En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları özellikleri alakadar mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir mebdelık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması karşı yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kez skorsı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi bâtınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya amil vermemesi bağırsakin kapatılmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara uygun olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli düzgün ise buna ilişkilı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında bedel geriışını getirmektedir.

Kanun ve yönetmeliklere gereğince düzenlenen yangınla savaş adımlarının tümna hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın namına bütün projelendirme aksiyonlemlerinizi birey ve varlık kaybınızın ortadan kalkması adına uyguluyoruz.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen strüktürlabilmekle müşterek henüz çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun zemin sebebi ülke kaybına içyüz vermemesi ve elan azca maliyetle meslekin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince sınırlı yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış baplarının) belli durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Dolgular ile kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Açılıp - kapanma nöbetlevinin problemsiz alegori getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında sınırlı periyotlarla bu boyut kontrolör edilmelidir. 

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç Yangın Çıkış Kapısı halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın çabucak zemine sağlıklı şekilde dağıtmak olduğu derunin, olabilir olan en kesik sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini getirmek üzere önlem hileınmaktadır.

Yerında spesiyalist ve sertifikalı çağlayıkçılarımızın ulamaları ile her projeye isabetli yangın merdiveni üretimi kuruluşlabilmektedir.

Yangına Dayanıklılık: Yangın kapıları, sınırlı bir müddet boyunca yangına dayanıklıdır. Bu süre, bapnın kuruluşldığı malzemenin kalitesine ve yangına karşı direnç özelliklerine bağlamlı olarak değemekebilir.

Report this wiki page